2. Bravčové karé/ bravčová panenka s horčicovo medovou omáčkou
- 1. Ingrediencie:
- kare/ bravčová panenka
- zemiaky
- 2 Pl medu
- 2-3 Pl horčice
- soľ, peper, paprika
- šľahačková smotana
2. Postup:
- 1. Mäsko umyjeme, okoreníme klasicky peper, soľ, paprika pomučíme z jednej strany a prudko opražíme na oleji. Do toho výpeku kde sme si mäsko pražili pridáme na jemno nasekanú cibuľku, popražíme a vložíme do toho mäsko a necháme dusiť do mäkka.
- 2. Počas toho ako sa nám mäsko praží si očistíme zemiaky, narežeme na kocky a dáma variť. Ak sú zemiaky polomäkké zlejeme a poukladáme na plech, okoreníme a dáme zapiecť do rúry na 180 stupňov a cca 15-20 minút treba si to potom pozerať :)
- 3. Ak už je mäsko mäkké vyberieme ho a do výpeku dáme 2Pl medu, 2-3 Pl horčice všetko podľa chuti ja dávam osobne 3Pl horčice, zalejeme šľahačkou smotanou dochutíme ak je treba pridáme naspäť mäsko a necháme chvíľku povariť.
- Prajem Vám dobrú chuť :)